Een browser is een belangrijk onderdeel van je computer of mobiele apparaat waarmee je op internet kunt surfen en informatie op websites kunt bekijken. Het begrijpen van de details van je browser kan je helpen bij het oplossen van problemen en het optimaal gebruiken van je online ervaring.
 

Basisinformatie over je browser en besturingssysteem

 
  • Browser naam: Dit verwijst naar het specifieke softwareprogramma dat je gebruikt om op internet te surfen (bijv. Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari).
  • Browser versie: Dit geeft aan welke specifieke versie van de browser je gebruikt (bijv. Chrome 89.0.4389.82).
  • Besturingssysteem: Dit verwijst naar het onderliggende softwareprogramma dat de hardware en software-resources van de computer beheert (bijv. Windows, MacOS, Linux).

Browserversies

Browsers worden constant bijgewerkt met nieuwe functies en beveiligingsverbeteringen, dus het is belangrijk om je browser up-to-date te houden naar de nieuwste versie. Je kunt meestal controleren of er updates beschikbaar zijn in het "Help" of "Settings"-menu van de browser.
 

Browser naam en useragent

Een useragent van een browser is een tekstreeks die de browser en het besturingssysteem identificeert die worden gebruikt. Websites kunnen deze informatie gebruiken om de best mogelijke ervaring voor de gebruiker te leveren. Je kunt meestal je gebruikersagent van de browser vinden in het "Help" of "Settings"-menu.
Door het begrijpen van deze belangrijke details over je browser en besturingssysteem, kun je je online ervaring optimaliseren en beschermd blijven tijdens het surfen op internet.
 
Door Browser sniffing, of Browser detectie, is het met redelijke zekerheid  mogelijk om te bepalen welke webbrowser er word gebruikt. Naast deze eigenschappen is het ook mogelijk om schermgrootte en besturingssysteem (Operating system) te achterhalen. Tegenwoordig zijn er zeer veel browsers beschikbaar voor elke computer, tablet of telefoon. Bij het kopen van een computer of laptop met Windows zit er meestal al standaard MS Edge op. Het is gemakkelijk om een andere browser te downloaden en te gaan gebruiken. Welke functionaliteiten je belangrijk vind bepaal je zelf. Bekijk hieronder welke browser je nu gebruikt om te surfen op het internet.

Jouw web browser is:

   
  
TestResultaat - Browser eigenschappen
Info browser.name
Info browser.version
Pagina(s) bezocht
navigator.appName
navigator.appCodeName
navigator.appVersion
navigator.appMinorVersion
navigator.userAgent
navigator.oscpu
navigator.onLine
layout.name
layout.version
os.name
navigator.platform
Taal instelling