Browserchecker.nl - Alles over jouw browser        
 
Een browser (ook wel internetbrowser of webbrowser genoemd) is het programma waarmee je websites op het internet kan bekijken.
De meest populaire en bekende browsers zijn tegenwoordig Google Chrome en Edge, de browser van Microsoft die je op Windows 10 tegenkomt. Ook webbrowsers als Mozilla Firefox, Opera en Safari van Apple kom je regelmatig tegen. Safari is de browser die je veel op iPhones en iPad gebruikt ziet worden om te surfen. Velen zullen ook wel gehoord hebben van  Internet Explorer of misschien ook nog wel van Netscape, de browser die als een van de eerste zeer populair was in de jaren 90.
 
Elke browser heeft een logo of icoontje dat voor de meesten zeer herkenbaar is.
 
Was het vroeger alleen mogelijk om tekst en afbeeldingen te bekijken, zo kan je nu ook bewegende beelden bekijken via bekende websites zoals o.a. Youtube. Het gemak om op het web te surfen komt steeds hoger in de wensen te staan. Zo is het al jaren mogelijk om je favoriete websites aan een lijst met favorieten toe te voegen in je browser zelf zodat je het exacte adres niet hoeft te onthouden.
Weet je een en ander niet meer dan kan je in de adresbalk zoeken en zal er automatisch gezocht worden op het web met Google of Bing.