android logoEerder bood Apple als eerste grote smartphonefabrikant ondersteuning aan voor adblock zonder extra software. Nu heeft Samsung zijn eigen browser bijgewerkt om ook advertenties te kunnen blokkeren met de standaard browser op een Samsung-apparaat.

Bij het uitbrengen van iOS 9 voegde Apple ondersteuning voor het blokkeren van bepaalde content al aan op systeemniveau. Op deze manier kunnen gebruikers een app downloaden die voor hen in Safari ongewenste reclame tegenhoudt zonder dat je allerlei aanpassingen aan je systeem hoeft te maken. Op Android is dit normaal gesproken alleen mogelijk door diverse aanpassingen te maken op systeemniveau of om een browser te gebruiken die deze inhoud tegen kan houden.

Samsung heeft nu zijn eigen browser bijgewerkt met een interface die ontwikkelaars kunnen gebruiken om advertentieblokkades op te zetten. De firma heeft hiervoor samengewerkt met Adblock Fast, een app die de eerder genoemde interface gebruikt om de Samsung browser advertenties tegen te laten houden. Gezien Samsungs prominentie als grootste Android-fabrikant en het feit dat de interface ook voor andere ontwikkelaars open staat is het een kwestie van tijd voordat meer apps beschikbaar zijn om advertenties te blokkeren.

De Samsung-browser is voor niet-Samsung-gebruikers te downloaden uit de Google Play Store. De app werkt momenteel niet met alle Android-versies, dus het kan zijn dat jouw toetsel niet ondersteund wordt. Ook dien je de Adblock Fast-app op je toestel te installeren voordat je advertenties met succes kunt blokkeren.