google chrome logoGoogle heeft een grote update uitgerold voor zijn browser, Chrome, op iOS. Het alternatief voor Safari zou nu volgens de firma net zo snel moeten zijn als Apple's eigen browser.

Voordat Apple iOS 8 uitbracht waren alternatieve browsers voor iOS eigenlijk niet de moeite waard. Ontwikkelaars van deze browsers moesten zelf allerlei voorzieningen bouwen voor bepaalde code, waardoor deze browsers bij lange na niet zo snel waren als Safari, wat direct toegang heeft tot de hardware. Sinds iOS 8 is het voor ontwikkelaars mogelijk om dezelfde bronnen aan te spreken als dat Safari kan, waardoor andere browsers net zo snel kunnen zijn als Safari.

Google heeft in de nieuwste update voor Google Chrome ondersteuning voor deze bronnen toegevoegd. Met deze ondersteuning zou de browser tot wel zeventig procent minder vaak crashen en daarnaast even snel moeten zijn als Safari, vooral op websites die veel gebruik maken van javascript. Daarnaast is de pagina die je ziet bij een nieuw tabblad opnieuw ontworpen voor een beter overzicht en kun je nu vanuit Spotlight zoeken naar je Favorieten in Chrome.

De update voor Google Chrome is nu te downloaden uit de App Store op je iPhone of iPad. Het kan zijn dat de update nog niet meteen te downloaden is voor jouw apparaat doordat Google de update gefaseerd uitrolt. In dit geval zul je nog even moeten wachten.