internet explorer logoMicrosoft stuurde op 12 januari 2016 de laatste software-update voor drie oude versies van Internet Explorer, de versies 8, 9 en 10. Deze zijn hiermee definitief afgeschreven en worden daarmee niet meer ondersteund. Het advies is dus om naar een hogere versie van de browser te gaan.

Dat de ondersteuning zou stoppen kwam niet als een  verrassing, al in augustus 2014 liet Microsofte weten dat het zou gaan stoppen met deze 3 browser versies.  Het gebruik zou wereldwijd nog om miljoenen mensen gaan met samen nog zo’n 20 procent van de markt. Het gebruik door deze 3 internet explorer browserop Browserchecker.nl is het afgelopen jaar terug gelopen van zo'n 15 procent in januari naar nog geen 5 procent in december.

Risico voor aanvallen

Doordat er er geen ondersteuning meer is bij problemen worden deze oude versies meer vatbaar voor aanvallen van hackers en daarom is het advies om snel over te stappen naar versie 11.

Laatste versie Internet explorer versie 11 is niet de aller nieuwste browserversie van Microsoft. Bij de lancering van Windows 10 werd de nieuwste versie Edge meegeleverd.

 

Meer informatie over Microsoft Lifecycle support