edge microsoft logoTijdens het ontwikkelen werd de nieuwe browser van Microsoft Spartan genoemd, inmiddels is de definitieve naam bekend Edge. Microsoft rekent hierme af met de naam internet explorer die in de loop der tijd niet altijd even positief in het nieuws is gekomen.

 

Beschikbaar voor Windows 10

Deze nieuwe browser Edge zal beschikbaar komen voor Windows 10. Dit nieuwe besturingssysteem van microsoft word in de zomer van 2015 verwacht. De bij behorende browser zal later niet beschikbaar komen voor ovder versie zoals Windows 8.1 of Windows 7.

 

Spraakondersteuning

Edge gaat spraakondersteuiing bieden, in eerste instante voor de engelse taal, met spraakassistent Cortana.

Met deze browser zou het gemakkelijker moeten zijn on online informatie te delen, te lezen en te ontdekken, online dus meer gedaan te krijgen. Met edge is het mogelijk om aantekeningen te maken bij een pagina en deze te bewaren en ook te delen met vrienden.

 

Snelheid Edge

De performance van de nieuwe browser Edge laat een aanzienlijke verbeterig zien ten opzichte van internet explorer 11. De snelheid zal vergelijkbaar worden met Google Chrome 41 en Mozilla Firefox 37.

 

ActiveX

De nieuwe Edge-browser zal verschillende oude technologieën niet meer gaan ondersteunen, wat de veiligheid en stabiliteit ten goede zal komen. Het gaat om ActiveX, VBScript en Browser Helper Objects die de afgelopen jaren regelmatig door cybercriminelen werden gebruikt om malware en virussen te verspreiden.

 

Javascript

De manier waarop de nieuwe browser met Javascript omgaat is uitstekend volgens de kenners. De gebruikte JavaScript-engine is Chakra wat op dit moment een van de snlste is. Dit zou een een flinke snelheidsverbetering in het opbouwen van de webpagina's moeten geven, het renderen.

 

 

 

 

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Edge