javascript browserchecker
 

Wat is Javascript?

Javascript is een programmeertaal die veel gebruikt wordt om webpagina's interactief te maken en om web programma's mee te maken. Het uitzetten (uitschakelen) van Javascript wordt dan ook niet geadviseerd.

  

Javascript:

 

Wat is het verschil tussen Java en JavaScript?

Wat is Java?

Java is een programmeertaal die gecompileerd moet worden en zowel online als offline gebruikt kan worden. De ontwikkelaar van Java is Sun.

Wat is javascript?

Javascript is een gescripte programmeertaal die voor websites gebruikt worden. Door het gebruik van JavaScript aan HTML pagina's toe te voegen is het mogelijk om pagina's meer interactie mee te geven die anders met alleen HTML niet mogelijk is.

JavaScript werd in de jaren '90 ontwikkeld door Netscape als script-taal voor de toen zeer populaire Navigator webbrowser, de oorspronkelijke naam was toen LiveScript.

Javascript hoef je niet te installeren of activeren. Het is dus eigenlijk een onderdeel van de moderne browsers. Java moet je echter wel installeren. Java software is terug te vinden op de website van Sun.

Javascript aanzetten

Herkent u de melding "uw browser ondersteunt geen javascript" of "javascript staat uitgeschakeld" ? U kunt deze melding gemakkelijk oplossen door javascript aan te zetten in uw browser.

Informatie voor website beheerder

Help de bezoekers aan je website die javascript uit hebben staan, door een link op te nemen naar deze website met uitleg hoe ze javascript aan kunnen zetten in de meest gebruikte browsers. Kopieer onderstaande code en plaats deze op je website.

<noscript>
 Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om Javascript aan te zetten.
 <a href="https://www.browserchecker.nl/javascript-aanzetten" target="_blank">
 Javascript aanzetten met Stap voor Stap uitleg</a>.
</noscript>
Elke browser heeft zijn eigen uitleg nodig om Javascript aan te zetten. Bekijk de uitleg voor Windows browser en de Safari uitleg voor mobiel of tablet met iOS.
 

 Javascript aanzetten in jouw browser

Elke browser heeft zijn eigen uitleg nodig om Javascript aan te zetten. Bekijk de uitleg voor Windows browser en de Safari uitleg voor mobiel of tablet met iOS.