javascript browserchecker
 

Wat is Javascript?

Javascript is een programmeertaal die veel gebruikt wordt om webpagina's interactief te maken en om web programma's mee te maken. Het uitzetten (uitschakelen) van Javascript wordt dan ook niet geadviseerd.

  

Javascript:

 

Wat is het verschil tussen Java en JavaScript?

Wat is Java?

Java is een programmeertaal die gecompileerd moet worden en zowel online als offline gebruikt kan worden. De ontwikkelaar van Java is Sun.

Wat is javascript?

Javascript is een gescripte programmeertaal die voor websites gebruikt worden. Door het gebruik van JavaScript aan HTML pagina's toe te voegen is het mogelijk om pagina's meer interactie mee te geven die anders met alleen HTML niet mogelijk is.

JavaScript werd in de jaren '90 ontwikkeld door Netscape als script-taal voor de toen zeer populaire Navigator webbrowser, de oorspronkelijke naam was toen LiveScript.

Javascript hoef je niet te installeren of activeren. Het is dus eigenlijk een onderdeel van de moderne browsers. Java moet je echter wel installeren. Java software is terug te vinden op de website van Sun.

Javascript aanzetten

Herkent u de melding "uw browser ondersteunt geen javascript" of "javascript staat uitgeschakeld" ? U kunt deze melding gemakkelijk oplossen door javascript aan te zetten in uw browser.

Informatie voor website beheerder

Help de bezoekers aan je website die javascript uit hebben staan, door een link op te nemen naar deze website met uitleg hoe ze javascript aan kunnen zetten in de meest gebruikte browsers. Kopieer onderstaande code en plaats deze op je website.

<noscript>
 Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om Javascript aan te zetten.
 <a href="https://www.browserchecker.nl/javascript-aanzetten" target="_blank">
 Javascript aanzetten met Stap voor Stap uitleg</a>.
</noscript>
Elke browser heeft zijn eigen uitleg nodig om Javascript aan te zetten. Bekijk de uitleg voor Windows browser en de Safari uitleg voor mobiel of tablet met iOS.
 

 Javascript aanzetten in jouw browser

Elke browser heeft zijn eigen uitleg nodig om Javascript aan te zetten. Bekijk de uitleg voor Windows browser en de Safari uitleg voor mobiel of tablet met iOS.
 
 1. Gebruik de 3 puntjes, open het menu
 2. Klik op Instellingen
 3. Klik de optie Geavanceerd open als deze onderaan de pagina iet open staat
 4. Scroll naar Privacy en beveiliging
 5. Klik op het pijltje achter Instellingen voor Content
 6. Klik op het pijltje achter Javascript
 7. Zet het schuifje naar de rechterkant om deze aan te zetten

 

Sinds Firefox versie 23 is de optie om Javascript uit te zetten niet meer aanwezig via het menu Opties. Om toch javascript aan of uit te kunnen zetten zijn de volgende stappen nodig:

 1. Tik in de adresbalk het volgende in: about:config
 2. Klik op de knop  "I accept the risk"
 3. Gebruik de zoekbalk, zoek naar "javascript.enabled" (zonder de quotes)
 4. Klik met de rechtermuisknop op Toggle om deze optie aan of uit te zetten. (true = aan/on , false = uit/off)

 Om scripting alleen op deze website toe te staan en scripting voor de zone Internet uitgeschakeld te laten, voegt u deze website toe aan de zone met Vertrouwde websites.

 1. In het menu Extra kiest u voor Internetopties, en klik daarna het tabblad Beveiliging.
 2. Klik op de zone Internet.
 3. Als u het beveiligingsniveau voor deze zone niet hoeft aan te passen, klikt u op Standaardniveau. Ga daarna door met stap 4. Als u het beveiligingsniveau voor deze zone wel dient aan te passen, volg dan deze stappen:
  1. Klik Aangepast niveau.
  2. In het dialoogvenster Beveiligingsinstellingen – Internet Zone klikt u Inschakelen bij Actief uitvoeren van scripts in de sectie Uitvoeren van scripts.
 4. Klik de knop Terug in de browser om naar de voorgaande pagina te gaan en klik de knop Verversen om de scripts te laten uitvoeren.

 1. Klik op het rode Opera logo voor het menu
 2. Klik op Settings (Alt+P)
 3. Klik op Websites in het linker grijze menu
 4. Scroll naar het kopje Javascript
 5. Selecteer de optie "Allow all sites to run JavaScript"

Gebruik de volgende stappen om Javascript aan of uit te zetten op je iPad. De stappen kunnen ook op de iPhone gevolgd worden. Deze beschrijving kan gebruikt worden op voor zowel een smartphone als een tablet met IOS. Ook in de laatste iOS 14 versie werkt dit nog steeds hetzelfde.

 De Javascript aanzetten IOS - IPAD

 1. Kies  het icoontje voor Instellingen (Settings)
 2. Scroll in het menu naar beneden en kies Safari
 3. Scroll helemaal naar beneden en kies Geavancerd (Advanced)

Gerelateerde informatie

Copyright © 2022 Browserchecker. All Rights Reserved.