Browser Cache of cachegeheugen legen. Hoe?

Laatst bijgewerkt: dinsdag 04 mei 2021

Wat is browser cache?

Cache is een opslagplaats waarin veelgebruikte data tijdelijk wordt opgeslagen om er zo sneller toegang tot mogelijk te maken. Op uw computer worden hier de tijdelijke internet bestanden mee bedoeld. Maar soms is het nodig om de cache te legen in uw browser.

 

Waarom moet ik soms mijn browser Cache legen?

Waarom moet ik dan mijn cache legen? Bij het surfen over het internet slaan browsers delen van websites lokaal op op computer op. Dit is handig bij een volgend bezoek zodat u dan niet weer alle data hoeft op te halen. Het voordeel is dat de betreffende pagina dan sneller getoond kan worden. Dat is wel zo prettig voor de bezoekers, toch?
Echter, kan het dan soms gebeuren dat bij een volgend bezoek de oude data dan getoond word omdat de browser dit nog lokaal had opgeslagen. Het is dan dus handig om de laatste data niet lokaaal op te halen maar van de server. Dit houd in dat de cache geleegd moet worden om de laatste informatie weer op te halen.
 
Ook als er te veel data lokaal word op geslagen kan de browser trager worden. Af en toe eens de browser cache verwijderen helpt bij het actueel en snel houden van uw browser.

 

Actuele versie van een pagina ophalen

Zonder de  gehele cache te wissen is het ook mogelijk om direct de laatste versie van een bepaalde web pagina op te halen. Maak daarvoor gebruik van de volgende toetsenbord combinaties:
Windows: Ctrl + F5 (Ververs vanaf de server)   - F5 (ververs ook met lokale data)
Mac: Command + Shift + R

 

Ga naar de pagina van uw browser om uitleg over de stappen te krijgen om de tijdelijke internet bestanden te verwijderen.

Gerelateerde informatie

Copyright © 2022 Browserchecker. All Rights Reserved.