Browserchecker

 
 

Het laatste browser nieuws

Wederom problemen met Internet explorer

Microsoft heeft laten weten dat er een enorm beveiligingslek in Internet Explorer is gevonden (zaterdag 25 april 2014). Door het lek in de browser kan een computer compleet door cybercriminelen worden overgenomen. Het probleem zit niet alleen in de oudere versie van internet explorer zoals versie 6 of 7 maar ook in de nieuwere versies IE9, IE 10 en IE11.


De aanval op dit lek word voornamelijk gericht op de nieuwere versies door middel van een geïnfecteerd flash bestand. Voor de oudere computers met Windows XP en een oude versie van Internet explorer was er al de aanbeveling op de software bij te werken naar een hogere versie van het besturingssysteem en browser.


Microsoft werkt druk aan een oplossing voor dit probleem maar kan nog niet exact melden wanneer de oplossing gereed zal zijn.

Zolang als het lek nog aanwezig is word er aangeraden om een andere browser te gebruiken. Mozilla Firefox en Google Chrome zijn daarbij de meest voor de hand liggende alternatieven voor de probleem browser van Microsoft.