Browserchecker

 
 

Het laatste browser nieuws

Gratis iPad-browser Coast van Opera (review)

 

Strak design voor de Coast browserNaast de bekenden grote browsers Google Chrome, Safari, Firefox en Internet Explorer komt Opera nu ook met een browser speciaal voor de iPad, Coast. Opera is de wat minder bekende browser voor op de PC. Voor smartphones is Opera mini al beschikbaar en nu is er ook een browser speciaal voor de iPad beschikbaar.

 

Voor wie genoeg heeft van de standaard browser Safari voor de iPhone en iPad heeft er met Coast een prima alternatief bij. De eerste reacties in de Appstore zijn dan ook veel belovend: "Wat heerlijk envoudig in gebruik. Na een uur gebruik al helemaal verslaafd!"

 

Coast

De nieuwe webbrowser Coast voor de iPad heeft een strak design wat zeer geschikt is voor gebruik op de tablet. Het is intuitief in gebruik en overzichtelijk met de 'swipe' mogelijkheden. Met het instellen van tegels (vierkantjes met een logo) is een snelle toegang tot de meest favoriete websites mogelijk. Het beheer van deze tegels of "tile view' is gemakkelijk en snel te doen.

Het bekijken van websites heeft veel weg van het gebruik van Apps. De websites kunnen op een volledig scherm worden bekeken. Met een tik paar kleine blokjes rechtsonder aan de website is het gemakkelijk om te schakelen tussen andere geopende websites.

 

De nieuwe Coast is terug te vinden in de Appstore en is zeker de moeite waard om eens te bekijken. Opera levert hier zeker een goede browser die het op kan nemen tegen de gevestige browser namen.

 

appstore

 Coast is de nieuwe iPad browser van Opera