Browserchecker

 
 

Het laatste browser nieuws

IE 10 ook voor Windows 7 beschikbaar

Eerder was Internet Explorer 10 alleen beschikbaar voor het nieuwe besturingssyteem Windows 8. Deze week (eind februari 2013) heeft Microsoft ook de Internet Explorer 10 versie voor Windows 7 beschikbaar gesteld.  Bijna de helft van de computer gebruikers gebruikt nu windows 7. Hierdoor komt deze nieuwe browser  beschikbaar voor de grootste groep gebruikers.


Internet Explorer 10 heeft een aantal voordelen tov de vorige versies, de browser zo zo'n 20% sneller zijn dan de vorige versie. Waar eerder browsers van Microsoft zich niet altijd aan de webstandaarden hielden zo zou Internet Explorer 10  dat wel meer doen. De ondersteuning van Cascading Style Sheets (CSS3) en HTML 5 is daarmee verbeterd.

 

Veiligheid

De Do-Not-Track-functie staat nu standaard ingeschakeld. De Do-Not-Track-functie is een privacyfunctie waarmee gebruikers kunnen aangeven aan websites dat ze niet willen dat hun surfgedrag wordt bijgehouden.

 

Installatie

Internet Explorer 10 heeft Windows 7 minimaal Service Pack 1 nodig om geinstalleerd te kunnen worden.
De software is voor consumenten binnenkort via Windows Update beschikbaar.


De ontwikkelaarsversie verscheen vorig jaar al op 14 november. Duidelijk was dat de grootste veranderingen aan de Internet Explorer browser zijn gemaakt voor de touchbediening van opvolger Windows 8. Deze nieuwe versie voor Windows 7 komt beschikbaar in 95 talen, waaronder ook Nederlands.

 

Internet Explorer 10 Metro Style in Windows 8 - Preview

 

 

 

Meer internet explorer